Изборът на перука не трябва да е труден процес.
Ако губите или сте загули косата си поради онкологично заболяване и съответно след химиотерапия, алопеция или други медицински състояния или просто желаете да промените външния си вид, тази статия ще Ви помогне да изберете правилната перука за Вас!
Окуражаващата новина е , че никой няма да познае, че носите перука. Това, което обикновено се случва когато носите перуката си за първи път е че ще започнете да получавате много комплименти за новата си прическа.
Ако винаги сте искали различен стил прическа или цвят на косата, няма да има по-подходящ вариант за експериментиране от този.
Може би винаги сте искала да сте червенокоса? Или може би винаги сте мечтала за къдрици? С перуките опциите са неограничени.
Въпреки, че на много жени им се налага да носят перука не по свой избор, те откриват, че има неочаквани ползи.  Една от тях е, че сутрешната Ви програма ще е по-опростена. Също така се спестяват пари за прически, подстригвания и боядисвания.
Ако искате да научите как да си купите перука или просто искате да знаете къде да купите перука, това изчерпателно ръководство ще отговори на всичките Ви въпроси.
Първата стъпка при избора на перука е да определите размера на главата си. За дамските перуки съществуват три основни размера: petit, average и large. Тъй като повечето жени носят перука с основа среден размер (90-95%) , съществува по-голям избор на модели с размер Average (среден).  За да определите размера си можете да използвате следните указания:Как да избера размера на перуката

Следваща стъпка при избора на перука е избор на типа коса.Естествена или изкуствена коса

Третата стъпка е избора на типа основа на перуката. Тук ще намерите повече информация за това. 

След това трябва да се спрете на типа прическа. След като сте решили всичко до Видове прически на перукитемомента, следва забавната част- прическата. Разгледайте нашите къси, каре, средна дължина, дълги перуки и намерете Вашата любима. За жените, които са имали дълга коса преди да се наложи да потърсят перука, имаме съвет – да се ориентират към малко по-къс вариант прическа. По-късите коси са по -лесни за поддръжка и прехода след това към новопорастната Ви коса ще бъде по-плавен.

Следва да откриете и своя цвят. Повечето жени смятат, че е добре да изберат същия като естествения си цвят. Ако губите косата си е добра идея да отрежете кичур и да го ползвате за съпоставка при избора. Винаги препоръчваме да се възползвате от безплатната ни компетентна консултация и да ни позвъните по телефона, да заповядате на място при нас или да ни изпратите кичур коса или снимка, за да сме максимално полезни при избора на подходящия цвят.  Ако се двоумите между два цвята, препоръчваме Ви да изберете по-светлия,тъй като химиотерапията може да направи кожата на лицето Ви по-бледа. По-тъмен цвят на перуката ще направи по-голям контраст, а по-светлия ще омекоти вида Ви и ще придаде по-свеж виж. 

Не на последно място важен съвет от нас- следвайте вътрешното си чувство за това, което Ви прави щастлива със самата себе си, това, което Ви носи самочувствие и изберете перуката, която Вие самата харесвате, а не тази която би се харесала на останалите.Красива с перука! Ако все пак има въпроси, на които не можахме да отговорим в тази статия, моля потърсете ни и ние с удоволствие ще Ви