Много хора, които слагат перука за първи път, се тревожат дали перуката им изглежда реално и дали останалите могат да забележат, че те носят перука.
Това може да не бъде тревога ако си закупите качествена перука, която да Ви пасва добре и да се погрижите за нея така както тя заслужава.
Ние сме подготвили няколко съвета за това как да запазите максимално реалния вид на перуката си. 


Уверете се, че перуката Ви пасва добре. 
Ако перуката не приляга добре на главата, ако лесно се завърта или плъзга, ако в задната част стои непълна, то тази перука или трябва да се коригира или не е Вашата перука.
Тя ще изглежда неестествено и ще се чувствате некомфортно, което ще носи неприятно усещане. 


Подстрижаката. 

 

  Също като Вашата собствена коса, перуката може също да бъде оформена в най-подходящата за Вас прическа.
  Прическа, която е подходяща за формата на Вашето лице, която е с добре оформена предна част ще придаде по- натурален вид на перуката.
  За най- добри резултати използвайте услугите на фризьор като седнете на фризьорския стол с перуката на главата. Аксесоари.
Аксесоари за коса, които бихте използвали и за Вашата собствена.
Ако добавите красива кърпа към Вашата перука, ще изглежда така, че просто сте добавили аксесоар към собствената си коса. Носейки кърпа или лента е също добър метод за прикриване на тази част на перуката, която може да Ви издаде, че носите такава. Това са ръбовете на перуката около челото и ушите. Една по -стегната лента или шал също ще прикрепи още по-сигурно перуката.
Красива фиба, шнола, диадема или елегантни големи обеци .. не се страхувайте да подчертаете прическата си, така ще изглеждате още по- естествена. 


Структура на косата. 
Можете да почувствате една перука повече като своя коса ако изберете перука, която може да бъде топлинно обработвана и съответно да бъде променяна по начин, по който ще Ви допадне.
Също така,  промяната в прическите на перуката, ще носи впечатление, че всъщност поддържате и разнообразявате своята собствена коса. Експериментирайте с къдрици, вълни или гладко изправена прическа, не се страхувайте да ползвате маши, преси или горещи ролки. Не пропускайте преди това да се уверите, че имате  перука от естествена коса или топлинно-устойчива изкуствена перука.
Инвестирайте в хубава перука от естествена коса, за да имате максимално изглеждаща и красива перука, която ще Ви се отблагодари с усещането за сигурност и естествен вид. 


Основа на перуката.
Основата на перуката също е от голямо значение колко натурално ще изглежда тя.
Перуки, изработени с т.н. монофиламент са перуките с най-високо качество на пазара. Монофиламентът е фина прозрачна материя, като мрежичка, върху която са пришите косъмчетата. Прилягайки към скалпа се създава илюзията, че космите са истински и растат от кожата на главата.
Инвестицията в перука с подобна структура би била подходяща при прически с коса, сресана назад, прически без бретон. Ако искате подобна прическа или можете да си позволите по-високите цени на тези перуки, то това е максимално реално изглеждащата опция.
Перуки с т.н. lace front- мрежичка в предната част, са перуките, които имат фина изработка в тази част, която граничи с кожата на лицето и около ушите. Това е отнова мрежичка с косми, придаваща реален вид на перуката.
Също така перука с бретон и силиконова основа в горната част на перуката е много добър и по- евтин вариант. Бретонът умело  и красиво прикрива предната част на перуката откъм лицето, а силиконовата част отгоре имитира цвета и вида на скалп с косми.
Която от тези основи на перука да изберете, няма да сгрешите.
Избягвайте перуки, изработени изцяло от редове коса и ръчно нашити, не фини основи, които не пасват лесно, нямат еластична основа и лесно губят формата си. 


Грижата за перуката. 

  Уверете се, че използвате козметика, подходяща за перуки и натурални коси, която не само ще поддържа натуралния вид на косата на перуката, но и ще я запази за по-дълго добре изглеждаща    и истинска.
  Неподдържаната перука има сухи и наплетени краища, тя е без блясък и изглежда изтощена и неестествена.
  Използвайте козметика за естествени перуки или специализирана козметика за изкуствени перуки, за да избегнете риска от повреда на космите.
  Не пропускайте да закупите гребен или четка, специално предназначени за перуки, за да избегнете проскубването и залитането им.
  Стойката за перука е задължителна, за да я запазите в оригиналната й форма и да не повредите основата й.
Грижете се добре за Вашата перука, използвайте шал да я прикриете ако завали и нямате чадър или вятъра е толкова силен, че може да я разроши и наплете. При възможност у дома ползвайте кърпа или тюрбан. Избягвайте да спите с перуката си, да готвите с нея, да плувате с нея. При възможност я мийте по- рядко, за да не се изсушава косъма. 


За по- подробна информация за осните на перуките, можете да прочете:

Видове основи на перуките